Op donderdag 4 april vond in samenwerking met S.V. Circumflex en S.V. Amphitryon het eerste symposium van Waar Trek Jij De Lijn? plaats in Maastricht.
Deel dit symposium:
Deel dit symposium
Aanvang: 19:30. Start: 20:00.
Vrijthof 24
Georganiseerd door
In samenwerking met
Sprekers
Op donderdagavond vond in samenwerking met studentenverenigingen S.V. Circumflex en S.V. Amphitryon het eerste symposium van Waar Trek Jij De Lijn? plaats in Maastricht. De Sint-Janskerk aan het Vrijthof was een fantastische locatie voor een avond waar honderden studenten het gesprek voerden over de mogelijke gevolgen van excessief middelengebruik.
Onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier werd de avond geopend. Misdaadjournalist Mick van Wely sprak vervolgens over de vele aanslagen als gevolg van de “war on drugs” en over de invloed van de drugscriminaliteit op zijn persoonlijke leven. Verslavingsarst Julia Deuss sprak vervolgens over de vraag “wanneer is iemand nu verslaafd?” en preventiedeskundige Pauline Heuperman nam de bezoekers mee in haar dagelijkse werk. Jan de Visser deelde zijn persoonlijke verhaal over verlies, veerkracht en de hoop die hij terug vond na zijn verslaving. De avond werd afgesloten door de Officier van Justitie die de criminele kant van Maastricht enn Limburg aan het licht bracht.
Wij danken de dagvoorzitter, sprekers en alle studenten die een bijdrage hebben geleverd aan het vergroten van de bewustwording van de gevolgen van (excessief) middelengebruik onder de Maastrichtse studenten!
Simone wist met haar rol als professionele, ervaren en veelzijdige moderator de avond uitstekend in elkaar over te laten lopen.
Tijdens haar studententijd is Simone als studente aan de Hotel Management School Maastricht lid geweest van S.V. Amphitryon. Hierdoor had zij direct een goede connectie met het publiek en wist ze goed om hun interesses in te spelen.
Dagvoorzitter
Mick van Wely heeft in zijn werk dagelijks te maken met de duistere realiteit van de drugshandel. Met name de georganiseerde misdaad en de verstrekkende effecten op individuen en gemeenschappen kwamen in het verhaal van Mick aan bod.
Misdaadjournalist
Julia Deuss staat als verslavingsarts dagelijks in contact met jongeren die worstelen met verslavingsproblematiek, zowel in de poliklinische als klinische setting.
“Wat betekent verslaving nu precies en wanneer wordt iemand als ‘verslaafd’ beschouwd?”
Verslavingsarts
Met haar ervaring als preventiedeskundige op het gebied van verslavingspreventie kon Pauline Heuperman de studenten meenemen in haar werk. Haar praktijk binnen de uitgaanssetting in het voorkomen van gezondheidsincidenten bij overmatig gebruik van alcohol en partydrugs was een onderwerp dat veel indruk maakte.
Preventiedeskundige Mondriaan
“Liefde kon ik lange tijd niet ontvangen en ook niet geven. Ik ben niet geweest wie de mensen om mij heen nodig hadden.”
Verandering was voor Jan de Visser een moeizame weg van veertig jaar. Hij deelde zijn verhaal over verlies, veerkracht en de hoop die hij uiteindelijk vond tijdens zijn herstel.
Spreker
“De stad Maastricht en de provincie Limburg kennen niet alleen een gezellige, maar ook een criminele kant.”
Een Officier van Justitie van het OM Limburg vertelde meer over deze kant van de stad en de provincie. Hiermee werd er een inzicht gegeven in de georganiseerde criminaliteit die schuil gaat achter het gebruik van verdovende middelen.
Spreker
Waar Trek Jij De Lijn? – Maak de impact van middelengebruik bespreekbaar!
Contact
Stichting Waar Trek Jij De Lijn?
waartrekjijdelijn@hotmail.com
Juridisch
Privacybeleid
Cookiebeleid
Waar Trek Jij De Lijn? is een campagne vóór en dóór studenten die zich inzet om studenten bewust te maken van de ingrijpende sociale, persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van excessief middelengebruik. Hierbij ligt de focus op het sociale aspect van het probleem, zoals de sociale druk die er heerst, de sociale isolatie (als oorzaak én gevolg) en de tweedeling die ontstaat binnen groepen (wel- en niet-(overmatig)gebruikers).
Copright © 2025 Stichting Waar Trek Jij De Lijn?
Alle rechten voorbebouden.