Op dinsdagavond 19 maart vond in Delft het eerste symposium van de succelvolle reeks van 2024 plaats. In de Maria van Jessekerk kwamen diverse interessante sprekers aan bod die allen vanuit hun eigen perspectief een interessant verhaal aan de Delftse studenten wisten te vertellen.
Deel dit symposium:
Deel dit symposium
Aanvang: 19.30. Start: 20.00.
Burgwal 20, 2611GJ Delft
Georganiseerd door
In samenwerking met
Sprekers
Op dinsdagavond 19 maart vond in Delft het eerste symposium van 2024 plaats. In de Maria van Jessekerk lieten diverse sprekers hun licht schijnen op zowel de sociale, persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van (excessief) alcohol- en/of middelengebruik en openden zij het gesprek met de aanwezige studenten.
Na de introductie door Michiel van den Bos opende burgemeester Marja van Bijsterveldt de avond. Hierbij richtte zij de schijnwerpers op hoe middelengebruik de kloof in kansen tussen jongeren vergroot. Onder leiding van dagvoorzitter Morris van Dijk werden de studenten vervolgens begeleid door de inhoud van de avond.
Een misdaadjournalist zette de studenten aan het denken over de impact van een eenvoudig pilletje op het criminele circuit in Nederland. De psycholoog Amy Blitterswijk-Verberne belichtte de persoonlijke gevolgen van middelgebruik, waarna een voormalig lid van studentenvereniging Virgiel zijn eigen ingrijpende verhaal deelde over hoe hij als student verstrikt raakte in een neerwaartse spiraal van verslaving.
De aftrap van een reeks symposia was een zeer bijzondere avond met verschillende persoonlijke verhalen. Wij danken de studenten van de Welzijnscommissie van de Delftse studentenvereniging Virgiel en de TU Delft voor hun bijdrage!
Morris heeft zelf ervaren hoe het is om te leven met een verslaving tijdens je studenteijd, hoe het is om schijnstudent te zijn en welke invloed dit heeft op je leven. Hij is nu ruim 20 jaar hersteld en gebruikt zijn verhaal om jongeren te helpen en te inspireren.
Dagvoorzitter
Mick van Wely heeft dagelijks te maken met de zogeheten “war on drugs”. Hij sprak over deze oorlog tegen drugs en het gevaar van het werk.
Misdaadjournalist
De psychologische gevolgen van (langdurig) alcoholgebruik, de mogelijke gevolgen van het drinken van alcohol op jonge leeftijd en de invloed van de hedendaagse sociale normen op alcoholgebruik zijn onderwerpen die volgens psycholoog Amy onderschat worden.
Psycholoog
“Hoe ik van bestuurslid en summa cumlaude afstuderen in een gat ben beland dat leidde tot een cocaïneverslaving en een overdosis in het ziekenhuis.”
De oud Virgiliaan vertelde hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat hij doet om te zorgen dat het niet nog een keer zo ver komt.
Waar Trek Jij De Lijn? – Maak de impact van middelengebruik bespreekbaar!
Contact
Stichting Waar Trek Jij De Lijn?
waartrekjijdelijn@hotmail.com
Juridisch
Privacybeleid
Cookiebeleid
Waar Trek Jij De Lijn? is een campagne vóór en dóór studenten die zich inzet om studenten bewust te maken van de ingrijpende sociale, persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van excessief middelengebruik. Hierbij ligt de focus op het sociale aspect van het probleem, zoals de sociale druk die er heerst, de sociale isolatie (als oorzaak én gevolg) en de tweedeling die ontstaat binnen groepen (wel- en niet-(overmatig)gebruikers).
Copright © 2025 Stichting Waar Trek Jij De Lijn?
Alle rechten voorbebouden.